Vilka använder sig av fakturabelåning?

Fakturabelåning är som ovan beskrivet en tjänst som finansbolag erbjuder sina kunder. Kunderna avser företag som saknar intern ekonomiskadministration och som istället för att anställa en ekonomiassistent använder sig av finansbolagets erbjudande om fakturabelåning. Som företagare går en stor del av tiden åt till hantering av fakturor. Även om företagaren varken är kunnig eller intresserad av ekonomidelen så är den en del av företagandet.

Finansbolagen erbjuder genom fakturabelåning en tjänst till företagaren som går ut på att de tar över hanteringen av företagets fakturor mot en viss procent av fakturornas värde. På detta sätt kan företagaren lägga tid på sina primära uppgifter, var han/hon är expert. Kort sagt låter företagaren experter ta hand om fakturorna och får själv tid över till sitt specialistområde.

De stora finansbolagen som Swedbank, Handelsbanken och Nordea kan hjälpa dig med fakturabelåning. Men jag kan även tipsa om ett annat bra lite mindre finansbolag som kan hjälpa dig med fakturabelåning, och det är Alunda Finans.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *