Vad tjänar jag på att anlita hemstädning i Stockholm?

Många personer i Stockholm upplever att tiden inte räcker till för att få livet att fungera friktionsfritt. Det här blir ganska unikt just i en större stad som Stockholm där det – på grund av avstånden mellan hem-, jobb- och olika aktiviteter – spenderas betydligt längre tid i bilen eller på någon av de kommunala alternativen som erbjuds inom inom pendling. Detta gör att saker som städning, underhåll av hus eller trädgårdsskötsel – som man tar för givet i andra städer – blir lidande i Stockholm. Man har – helt enkelt – inte den tid som krävs, viljan finns säkerligen, det är bara att tiden inte räcker till.

Det är också därför som man ser att just Stockholm, med förorter som Nacka, sticker ut jämfört med övriga Sverige då det kommer till att använda sig av extern hjälp vid olika hushållssysslor och där ser man framförallt att en sak som hemstädning ökat extremt mycket under senare år. Anledningen till att hemstädning ökat beror i många fall på att det numera går att dra av som en hushållsnära tjänst vid sin deklaration i form av det så kallade rut-avdraget – detta är ju möjligt överallt i Sverige och inte bara i Stockholm – och att man får tillbaka en del av beloppet på sin skatt. Är då detta den enda anledningen till att man använder sig av hemstädning mer frekvent just i Stockholm? Här kan du läsa mer om vad som ingår i en professionell hemstädning.

Ja, visst har det underlättat en hel del och visst skulle säkerligen några familjer i Stockholm sluta anlita företag för hemstädning ifall Rut-avdraget försvann – men, mycket tyder även på att just hemstädning skulle fortsätta vara populärt även utan det. Det handlar om familjer i Stockholm och deras chans till att leva ett normalt liv och genom hemstädning så frigör man just tid till detta – ett bättre liv.

Det handlar alltså inte i första hand om det ekonomiska då människor i Stockholm anlitar ett företag för sin hemstädning – mycket ligger i att man skapar en frizon där man istället kan lägga tid – utan stress eller press – på sin egen familj. Många pekar på att det i själva verket enbart handlar om att folk i Stockholm – generellt – är latare än i övriga Sverige och därför använder hemstädning snarare än att genomföra jobbet själv. Detta är en förlegad syn och enkel att slå hål på om man säger att en person boende i Stockholm spenderar så mycket som tre timmar dagligen på att pendla – ser man det så, ja, då förstår man också varför just hemstädning i Stockholm har kommit för att stanna. Med eller utan rut-avdraget. Egentligen är det inte konstigare än att ett företag beställer kontorsstädning i Stockholm. Det är i grund och botten samma arbete som utförs av personer med gedigen kunskap och professionalism.

Frigör tid genom hemstädning i Stockholm/Nacka

Det mesta rör gällande hemstädning och dess popularitet i Nacka och andra områden i Stockholm handlar alltså om att man kan frigöra tid för sig själv och sin familj – pengar är ett sekundärt argument i detta fall. Det här måste man, helt enkelt, acceptera som boende i någon annan stad i Sverige.

Att skylla på lathet då det gäller hemstädning i Stockholm håller inte i längden – hur skulle exempelvis en person i Borlänge uppleva att sitta på en buss tre timmar varje dag? Det skulle skapa mer förståelse för situationen som en stockholmare dagligen upplever, det är åtminstone en sak som är säker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *