svårt med mat till barn

med vakuummaskin kan du förvara din mat längreDet här med att laga mat är alltid svårt när man har barn, det kan säkert alla mammor där ute hålla med om. Så klart inte alla, det finns undantag, men jag tror att dem flesta kan förstå vad jag menar i alla fall.

Jag har alltid jobbat ganska oregelbundna tider och har därför nästan aldrig kunna sätta någon tid på när jag och barnen ska äta tillsammans. Det har i sin tur lett till att jag låter dom vara ute med kompisar hur dom vill, dem får komma hem när dem blivit hungriga.

Jag brukar laga mat som jag sedan ställer i kylskåpet så kan dom värma maten när dom är hungriga.

Problemet med detta är att eftersom jag har sagt att dem får vara med kompisar som dem vill eftersom vi inte har någon mat tid, så blir det ofta så att dem blir bjudna på mat hos sina vänner. Och då står maten och blir dålig hemma hos oss, vilket för det första är tråkigt då jag ändå har lagt tid på att laga maten och för det andra slängs det onödigt mycket mat vilket inte är bra för miljön.

Men så berättade en vän till mig om en sak som man nu för tiden kunde ha hemma i sitt eget hem, nämligen en vakuummaskin. En vakuummaskin fungerar som så att du kan plasta in din mat och ha den i kylskåp i hela två veckor!

Vakuummaskinen suger ur all luft ur plast förpackningen så att inga bakterier kan växa där inne.

Jag tyckte detta lät som en jätte bra idé!

Alla borde skaffa sig en vakuummaskin, tänk vad bekvämt att kunna förvara maten och kunna slippa slänga den. Du tjänar också på det då du förhoppningsvis inte behöver handla lika ofta, eller i alla fall inte lika mycket.

Läs om vakuummaskiner här: vakuummaskin.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *