Städa ditt hem på under 20 minuter

Inte all städning där hemma måste vara välplanerad. Ibland kommer det oannonserade gäster och man måste arbeta snabbt och effektivt för att få bostaden att se representabel ut. Detta är inget skäl till att drabbas av panik. Se istället över situationen med lugna ögon och ta sedan metodiskt hand om de värsta områdena och arbeta dig framåt. Sen är det inte hela världen ifall du inte hinner helt klart med städningen innan gästerna kommer, ofta är människor mer förstående än man tror och lite smuts i hörnen ska inte kunna förstöra en annars trevlig kväll.

En snabbstädning är på många sätt inte lika grundlig som en ordentlig hemstädning men kan gott duga för en kväll eller två. Här följer ett antal tips som förhoppningsvis kan ge lite hjälp på vägen.

-Räkna med drygt tjugo minuter för att bli klar med den värsta snabbstädningen. Har du mer tid kan du självklart vara lite mer noggrann på vissa ställen, men har du knappt om tid är tjugo minuter tillräckligt för att få hemmet presentabelt.

-Börja med att ta fram ett antal pappkassar. Ta med dem in i vardagsrummet och fyll dem med alla saker som inte ska ligga framme. Arbeta dig sedan genom rum för rum och ställ sedan undan kassarna i ett förråd eller annat rum som du inte ska använda under kvällen. Var inte rädd för att plocka undan för mycket – till exempel tidningar och böcker som ligger framme skapar snabbt en känsla av oreda och kan lätt läggas tillbaka igen ifall du saknar dem i rummet.

-Dammsug sedan snabbt alla öppna ytor och skaka av eventuella hallmattor på balkongen. Har du nyligen dammsugit kan du även strunta i dammsugningen helt. Gå över hyllor och bord med en dammvippa lite lätt för att få bort det värsta dammet. Torka av matbord och soffbord med en lätt fuktad trasa.

-Snabbstäda badrummet genom att putsa badrumsspegeln, torka av handfatet och spola av golvet med duschen. Häng upp nya gästhanddukar. Fyll på med nytt toalettpapper.

-Släng på överkast på alla sängar och stäng sedan dörrarna till samtliga sovrum.

-Ta undan ytterkläder och skor från hallen och lägg dem i något av sovrummen. Detta gör att gästerna får gott om plats att hänga upp sina egna kläder. Ta gärna fram extra galgar.

-Tänd stearinljus och dämpa belysningen.

-Då var du klar. Snyggt jobbat! En perfekt utförd snabb hemstädning på under tjugo minuter.

Du kan förstås även ta hjälp med hemstädningen av till exempel Städhuset eller någon annan av de många städfirmor som finns i Stockholm.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *