Nätet erbjuder stort utbud av billiga böcker

Läsning och böcker har alltid varit en central del av mitt liv. Mina föräldrar hade redan som tidigt i mitt liv en rutin att alltid läsa ett stycke ur min favorit bok innan jag skulle sova. En rutin som jag tror de flesta föräldrar delar. Åtminstone så hoppas jag det då det finns undersökningar på att högläsning redan vid småbarns ålder leder till lättare inlärning av det svenska språket. Visst har surfplattor och smartphones ersatt den fysiska boken på bredfront men det finns ändå inget som går upp mot att dela känslan av nyfikenhet och spänning när man ivrigt vänder blad i boken tillsammans med sitt barn. Ju äldre jag blev desto mer upptäckte jag i bokens värld. Jag kunde ju lära mig om ämnen som mina föräldrar tyckte var obekväma eller för vuxna. Sex och samlevnad t.ex. Extremt spännande att följa äventyr om unga vuxna som sakta men säkert träde in i de vuxnas värld. Tiden i mitt liv när jag använt böcker som allra mest var självfallet som student. När jag sedan var redo för yrkeslivet använde jag mina studieböcker flitigt för att stärka självförtroendet i mitt kunnande inom mitt område. Visst kunde jag använda nätet och diverse forum för att söka mig fram till kunskap men inget gick upp mot finnandet av svar i mina gamla böcker. Jag fick ju även känna på nostalgi i mina böcker i form av minnen som väcktes av klasskamrater, roliga föreläsningar, tuffa tenta perioder men även härliga fester efteråt. Nu när jag själv är mamma så är böcker det centrala i mitt liv med barnen. Är någon ledsen eller trött så går det alltid att trösta med en bok. Är någon orolig eller uttråkad går det alltid att förvirra tankarna och få spänning med en bok.

En fördel jag har mot mina föräldrar är tillgängligheten av böcker. Utbudet av näthandlare av böcker går det inte att klaga på. Jag har besökt otaliga. Men har både blivit besviken och positivt överraskad. En webbplats måste vara lät överskådlig, lät navigerad, enkelt att genomföra köp men framförallt måste de bästa böckerna finnas tillhands. Med bästa böcker menar jag klassikers, historiska verk, facklitteratur, de främsta och senaste romanerna och barnböckerna. Även otippade ovanliga titlar eller författare ska finnas med som väcker nyfikenhet. Det är inte alla som vågar kombinera dessa och visst finns det en tjusning med nischade bokhandlare som vågar nörda in sig på ett specifikt ämne. Men jag som heltidsarbetande mamma har inte tiden att söka mig igenom någon bokdjungel utan måste både på gott och ont ha hela utbudet jag söker på ett ställe. De bokhandlare som lever upp till mina krav är bokhandel.nu, som erbjuder billiga böcker på nätet. Aldrig att jag har blivit besviken efter ett besök där. Prova gärna du också och söka efter dina favoritböcker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *