Många återförsäljare av värmepumpar i Stockholm

Man kan se att Stockholm och de invånare som bor i staden blivit betydligt mer medvetna om miljön och sin egen ekonomi bara genom att se hur många som i dagsläget väljer att förse sina hus med energi från naturen. Om det sedan handlar om att man installerar värmepumpar för bergvärme, vattenvärme eller exempelvis jordvärme är av sekundär betydelse; huvudsaken är att man verkligen tar steget.

Glädjande nog gäller detta även större bostadsrättsföreningar och bostadsbolag verksamma inom allmännyttan som även de insett att energi från jordens egna resurser är värt att erbjuda sina medlemmar. Om man ser till kostnaden för att borra och installera värmepumpar för exempelvis bergvärme till fastigheterna tillhörande en bostadsrättsförening i Stockholm så kommer dessa att vara väldigt höga – något som avskräcker många: det som man dock alltid ska göra är att se denna kostnad som initial och som en investering.

Tack och lov har väldigt många företag som sköter om den tekniska förvaltningen till bostadsföreningar i Stockholm lyckats driva på dessa frågor och fått fram de uppenbara fördelar som finns i att installera värmepumpar. Man kan se hur ett hushåll kan sänka sin energikostnad med upp till 60% årligen och har man denna kalkyl i sin hand så inser även den mest motsträviga styrelse i Stockholm att det ligger ett stort värde i att betala de dyra – initiala – pengarna.

Det är inte bara på antalet hus och fastigheter som man kan se denna positiva trend, även då man ser till antalet återförsäljare och installatörer av värmepumpar så kan man se en markant ökning under senare år och detta är inte bara av goda – tyvärr, ska här tilläggas.

Obundna företag är mer pålitliga

Det är nämligen så att alla värmepumpar och alla installatörer av dessa inte håller samma kvalitet och om man har oturen att anlita en sådan – eller välja fel värmepump – så går man också miste om själva effekten. Det man som privatperson kan göra gällande val av värmepumpar – både sett till vilken energikälla de ska passa för och sett till märke samt effekt – är att man försöker kontakta en oberoende firma för installationen.

Väljer man att jobba med ett företag som bara säljer ett märke av sina värmepumpar i Stockholm så riskerar man – av uppenbara skäl – att denna firma propsar på- och rekommenderar dig en pump som verkligen inte passar för ditt hushåll. Här ska man således snegla åt de som jobbar oberoende och som är obundna och detta både då det kommer till att genomföra den geologiska undersökningen – se över vilken energikälla som passar bäst för just ditt hus i Stockholm – samt installation av värmepumpen i fråga. Det här valet brukar ge absolut bäst resultat och minimera risken för att du ska bli lurad.

Viktigt här är att komma ihåg att du kan använda rot-avdraget för att installera värmepumpar och att du i och med detta bör passa på redan nu. Efter nyår så kommer nämligen kostnaden stiga i och med att denna skattereduktion sänks från nuvarande 50- till 30%. Det är läge att installera värmepumpar i Stockholm redan under hösten således.

Läs mer på www.värmepumpstockholm.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *