God hälsa på arbetsplatsen går hand i hand med väldesignade kontorsstolar

kontorsstolarPå ett kontor kan det finnas hur mycket olika produkter och inredningsdetaljer som helst. Detta är egentligen helt oberoende utav hur stort kontoret är, utan beror mest på att de flesta kontor har användning för en hel del saker. Det är allt från papper, olika pennor, gem och post-it-lappar till tavlor, skrivbord, andra bord och kontorsstolar. Somliga inköp kräver mer noggrannhet än andra, och däribland inköpet utav kontorsstolar.

Det är allt för ofta som man kan se och hör om människor som har problem på arbetet på grund utav värk i rygg och nacke. Det är då inte enbart de som arbetar 15 timmar om dagen framför datorn som påverkas, utan en del är känsligare än andra och tar illa vid sig betydligt fortare än vad man kan tro. Förmodligen är det så att de allra flesta klarar av att utstå värken som de sämre kontorsstolarna kan ge, men det är uppenbart att prestation och hälsa försämras avsevärt utav detta problem. Man kan ju bara föreställa sig själv hur det är att försöka arbeta med vilken form utav värk som helst, det är otroligt störande och koncentrationen är inte direkt på den högsta nivån.

Självklart är det så att alla företag inte har möjlighet att specialanpassa kontorsstolar för olika individer. Alla anställda kan självklart inte få precis den stolen de behöver i alla lägen, det skulle förmodligen bli alldeles för dyrt. Vad som däremot inte verkar omöjligt är att företag skulle kunna införskaffa sig kontorsstolar utav lite högre standard. För alla skull, och framförallt för bättre arbetsresultat kommer det i längden att vara värt varenda extra krona som har lagts ned på att införskaffa lite bättre designade kontorsstolar. Utbudet är enormt, och det är minst sagt en stor djungel att gå vilse i innan man hittar de perfekta stolarna. Det är inte bara viktigt att de skall underlätta arbetet genom god ergonomi, utan det är också viktigt att de skall passa in med den övriga inredningen på kontoret. För tro det eller ej, det är faktiskt vanligt att prestation kan försämras även på grund utav att man inte trivs i sin omgivning. För att klart understryka något så är det att alla inte påverkas utav om färger skär sig eller om stolar är fula, men många kan faktiskt påverkas negativt utav sådant. Om man inte trivs har man svårt att koncentrera sig. Man kan också känna att det känns tråkigt att infinna sig på arbetsplatsen varje dag. Detta är mycket individuellt. 

Sammanfattningsvis så är det mycket viktigt att lägga ned lite extra tid och pengar på väldesignade kontorsstolar. Alla önskar förmodligen sina medarbetare en god hälsa, främst för att gladare miner kommer att påverka hela företaget eller avdelningen. Allt detta som tagits upp skulle kunna jämföras med ett citat från en del utav folkkära ”Svensson Svensson”. Rollkaraktären Gustav säger vid ett tillfälle; ”Är magen glad, då är människan glad också”, och detta är helt klart något som skulle kunna ändras till; ”Är ryggen glad, då är människan glad också”. För alla som arbetar i kontorsstolar framför datorer om dagarna är detta minst sagt något som är värt att tänka på. Mycket smidigt är det också att internet är fullt utav olika typer utav stolar att titta på. Kanske är det till och med något som bör läggas fram som förslag från just din sida?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *