Ett ändrat tänk ger bättre ekonomi

Det finns väldigt många sätt att spara pengar för husägare i Sverige och främst så kan man säga att de små utgifterna är enklast att kapa. Det vill säga; genom att exempelvis åka kollektivt, cykla eller promenera snarare än att ta bilden så finns det pengar att spara. Likaså genom att man börjar storhandla istället för att dagligen spontanköpa den middag man tänkt sig. Vidare kan man även peka på hur mycket man betalar i onödan då man väl befinner sig inne i sitt eget hem. Hur ofta lämnas tvn på i onödan, hur ofta står en dator orörd och drar el och hur ofta låter man lampor stå på bara för att man inte orkar gå och släcka dem?

Små saker som i slutändan blir ganska stora utgifter och som gör att man betalar på tok för mycket. Ett annat tänk och många skulle kunna spara – och ha betydligt roligare – för sina surt förvärvade kronor. Detta är också de detaljer som man genom en större medvetenhet kan förändra – det tar inte så lång tid att ändra sina rutiner om man bara gör sig medveten om vad de kostar och hur mycket man kan spara i slutändan. Det finns dock andra saker som man som husägare kan tänka på och dessa är lite mer kostsamma att ändra, det vi menar här handlar om uppvärmning och energi.

Värmepumpar för jordens resurser

Här har nämligen väldigt många husägare stora problem som de egentligen inte vet om. Man får en hög räkning och man betalar den utan några större funderingar kring vad det är man betalar för. Det vill säga – det finns sätt att strypa energikostnaden i sitt hus och allt som krävs är en initial utgift som därefter kommer att leda till lägre och humanare priser. Om man ser till vilka varianter som finns här så kan vi säga att de allra flesta av jordens resurser går att omvandla – via värmepumpar – till uppvärmning och energi och för att illustrera vad vi menar här kan vi säga att det handlar om en helt vanlig husägare i Täby utanför Stockholm. Vilka värmepumpar kan denna husägare i Täby använda sig i jakt på en lägre räkning?

Undersök marken i Täby

Jo, det som först ska till här är att denne undersöker hur hans mark och tomt ser ut; han anlitar ett företag som genomför en geoteknisk undersökning som därefter får stå som grund till valet av värmepumpar. Vi kan här säga att detta hus i Täby ligger väldigt nära en sjö och som därigenom kommer passa ganska utmärkt för vattenvärme. Valet av värmepumpar i Täby påverkas i stort av hur marken kring huset ser ut – värmepumpar finns för allt, det kan vara bergvärme, vattenvärme (som i exemplet), luftvärme, jordvärme – samtliga kostar lite att installera, men kommer att spara mycket pengar i ren energi då de väl är på plats.

Det här är något som betydligt fler husägare borde se över; vilken kostnad lägger man på energi och är denna möjlig att påverka på något sätt? Det finns i de allra flesta fall alternativa – billigare och mer miljövänliga – lösningar som gör att man kan få mer pengar i plånboken; pengar som man kan ha betydligt roligare för.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *