Cykel Malmö

Denna dag började inte något vidare. Klockan ringde som den skulle, men jag lyckades på något vis att stänga av den. Efter att ha snoozat i ytterligare en timme var det kris, och jag insåg att jag skulle bli försenad till jobb. Det hade nog inte varit en tragedi för de flesta, men det råkar tyvärr vara så att chefen på min arbetsplats inte är som de flesta. Han styr sin avdelning med järnhand och piska, och nåde den som inte möter hans krav.

Suck.

Upp på cykeln och mot jobb. Det jag skall vara tacksam för, det är att Malmö är som gjort för att cykla. Visst säger man att Lund är Sveriges cykelstad, men Malmö måste ändå vara snäppet efter. Här finns så bra stigar och vägar att använda sig av, och jag känner mig minst lika säker som när jag kör bil.

Halvvägs till jobb small det till i däcket och punkteringen var ett faktum. Det spelar ingen roll hur fina cykelvägar Malmö har att erbjuda, eller hur hög kvalitet din cykel håller, ibland är otur bara just otur, och i morse var det min tur. Att ha otur.

Trekvart försenad släpade jag mig in på jobb med svaga förhoppningar om att chefen skulle vara sjuk eller av någon anledning befinna sig någon annanstans. Jag borde ju dock vetat bättre, det är ju trots allt måndag, och där stod han, mitt framför mig. Världens avhyvling fick jag, och jag undrade än en gång varför jag ännu inte bytt jobb.

Åtta timmar senare var det bara att släppa sig hemåt, och jag förbannar fortfarande att jag inte har råd att köpa den absolut starkaste och tåligaste cykel Malmö har att erbjuda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *