Chelsea boots trenden

Vår i all ära men jag måste ändå säga att jag är glad att den låter vänta på sig lite till. Jag är inte redo att stoppa undan mina underbara Chelsea boots i förmån för tygskor ännu. Att få plocka fram dem var nog vad jag såg fram emot allra mest när löven ändrade färg och hösten var i antågande.

Mina boots är från Blundstone och jag måste säga att det är mina bäst investerade slantar när det kommer till materiella ting. Skon är i sig inte supervarm men i och med att vi har haft en rätt snäll vinter i år har jag klarat mig fint med dessa med en fårskinnssula i. Den ultimata skon i alla lägen, oavsett skogspromenader eller shopping i city.

Chelsea boots trenden har varat ett tag nu och jag måste säga att det är mer än underbart när det är en trend där man slipper ”lida pin för att vara fin” utan de är både bekväma och attans snygga. Många olika märken har presenterat varierade modeller av Chelsea boots som till exempel Vagabond, Dr Martens, Blundstone med flera, vilket gör att det är lätt att hitta ett par som passar just din stil oavsett om du gillar en rockig stil eller feminint.

Chelsea booten var från början nästan alltid av grövre modell och användes som arbetssko och ridsko, innan den spreds och blev allas nya ”must have”. Den används fortfarande flitigt som arbetssko och Blundstone till exempel presenterar även en modell med tålig stålhetta.

Mina Blundstone har än så länge bara två år på nacken och det ska bli spännande att se hur länge de hänger med, jag har höga förväntningar då lång hållbarhet utlovas av företaget själva.

Blundstone påbörjade sin framgångssaga för över 140 år sedan med ursprung i Tasmanien, Australien där Engelsmannen John Blundstone slog sig ner och öppnade fabrik. Den erfarna skotillverkaren visste vad han sysslade med och familjeföretaget har bara växt sedan dess.

För att mina skor ska hålla sig fräscha och fina så länge som möjligt använder jag mig av skoblock när mina boots är hemma och vilar, bästa förutsättningen för att undvika sprickor i lädret. Jag har precis köpt blundstones egna boot polish, för att ge dem lite extra kärlek!

Med detta sagt så vill jag bara säga att oavsett vem du är eller vilka äventyr du tar med dina fötter på, om du som inte redan har ett par, ut och införskaffa ett par Chelsea boots för de kommer inte att göra dig besviken!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *