Bildekor håller i längden

Då man talar om att marknadsföra sitt företag så krävs det ofta inte de där yviga gesterna och den där stora budgeten; ibland kan det räcka att vara lite finurlig och låta sin fantasi flöda istället – oavsett vilken bransch man är verksam inom. Dock så gäller detta främst mindre företag och särskilt sådana som är verksamma i större städer där Stockholm sticker ut lite extra från mängden.

Som mindre företag så har man kanske inte den där enorma budgeten som gör att man kan annonsera i tidningar, göra reklam i tv eller köpa stora banners på internet. Mindre företag får istället lära sig att trolla lite med knäna, använda sig av sin fantasi och förlita sig på att den produkt eller den tjänst de säljer är så pass bra att den ska leda till större lönsamhet och en högre omsättning.

Ett typiskt exempel på marknadsföring som sker lite utanför boxen handlar om att man köper bildekor och fäster denna på sin bil. Man vänder sig då förstås till ett företag som arbetar med bildekor. Genom att använda sig av bildekor så gör man det också möjligt att synas dygnet runt och vart man än befinner sig i Stockholm – något som i sin tur gör att potentiella kunder hela tiden exponeras för verksamheten och lägger märke till företagets existens.

Bildekor är alltså ett perfekt sätt för mindre företag att sticka ut lite från mängden i Stockholm och detta gäller egentligen alla företag oberoende av bransch och storlek. Vidare då; om vi ska peka på andra billiga sätt som man kan använda sig av – finns det ytterligare sådana utöver bildekor som går att använda sig av i Stockholm?

Billiga sätt att marknadsföra sitt företag

Ja, ett annat bra sätt är att besöka ett tryckeri och se till att detta trycker upp allt ifrån muggar, t-shirts, pennor, golfbollar, nyckelringar och lipsyl som man sedan delar ut till vänner, kunder, släkt och bekanta och på så sätt ser till att företagets logga syns i alla möjliga- och omöjliga sammanhang. Kostnaden för ett tryckeri är betydligt mindre än vad man kan tro och detta ska man också ställa mot den potentiella vinst som det kan föra med sig.

Att se hur exempelvis tjugo stycken pennor sprids för vinden och hamnar i olika sammanhang är intressant och något som verkligen har en potential att hjälpa företag att nå sina mål; nämligen att synas.

Ibland kan de mindre medlen vara bättre än de större. Bildekor, tryckta pennor- och golfbollar kan i dagsläget vara mer effektivt i Stockholm än vad annonsering i en tidning är. I en sådan så riskerar man nämligen att ätas upp och försvinna i mängden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *