Attrahera dina kunder genom bättre miljö

Som krögare i Stockholm så är man medveten om att konkurrensen är nästintill mördande i staden och att detta heller inte är något som kommer att minska. Det som gäller här är att man antingen hittar en nisch och ett område där man är relativt ensam eller att man försöker skaffa sig så många stamgäster och återkommande kunder som möjligt.

Det som är svårt här är att minsta felsteg riskerar att stjälpa verksamheten, en restaurang i Stockholm som får dåligt rykte får – helt enkelt och väldigt krasst – svårt att överleva. Det kan här handla om att man har en dåligt dag och serverar undermålig mat, att serveringspersonalen spiller något eller att kunderna på något annat sätt upplever att besöket varit bortkastat och sprider detta till sina vänner.

Ett annat vanligt förekommande problem som krögare har – och som är oförlåtligt – är att man inte sköter sin miljö. Det vill säga; man fuskar med städningen och man serverar sin mat på smutsiga dukar. Ett sådant fusk är också en garanti på att kunderna man har inte kommer att avlägga ytterligare en visit och här krävs det onekligen en skärpning på många håll och kanter inom restaurangbranschen i Stockholm.

Det hela är väldigt enkelt och lättförklarat: besöker man som kund en restaurang så betalar man också för ett helhetsintryck – man betalar inte enbart för mat och dryck, utan för en upplevelse. Ser man då att restaurangen i fråga är smutsig, att besticken är skitiga eller att mattorna är fulla av grus – ja, då kommer man förmodligen att välja en annan restaurang nästa gång man väljer att äta ute.

Kort sagt; sköter man inte hygienen och miljön i Stockholm så kommer kunderna att välja en konkurrent istället; även om denna kanske inte serverar lika god mat. För att sammanställa detta så tänkte vi lägga upp några tips på hur man som krögare i Stockholm kan sköta detta med hjälp av några enkla medel. Vi tar dessa i punktform och skriver en liten förklaring till varför.

• Städfirma. Se till att anlita en städfirma och se till att denna kan komma under flera kvällar i veckan. Grundtanken här är att du ska städa fler gånger än vad du kanske tror att du behöver. Det finns väldigt många kompetenta städfirmor i Stockholm och dessutom så är priserna förmånliga.

Mattvätt. Att du som krögare i Stockholm använder dig av regelbunden mattvätt kan vara väldigt avgörande. Fina mattor skänker en lyx till hela restaurangen och mattvätt har dessutom ett väldigt bra system som inte drabbar din verksamhet. Det hela går ut på att du får dina mattor hämtade och att dessa under tiden tvätten sker så ersätts de av nya. Mattvätt fungerar alltså som ett slags kretslopp i Stockholm och det här är ett enkelt sätt att få vackrare, mer inbjudande lokaler.

• Tvätt av gardiner, personalkläder och dukar. Det här fungerar på samma sätt som ovan nämnda mattvätt. Du får dessa saker hämtade och ersatta av nya under tiden de tvättas. Det här är billigt och betydligt smidigare än att själv försöka sig på att tvätta; något som inte på långa vägar ger samma resultat och som dessutom tar lång tid. Värdefull sådan som du istället kan lägga på annat i din verksamhet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *